Alla älskar blommor men det krävs ännu mer för att älska löven!

Vi producerar tallrikar, skålar, bestick och andra produkter från nedfallna löv genom en 100 % miljövänlig process och biologiskt nedbrytbara på 60 dagar.  Vi tar hand om både naturen och dig      

Våra produkter är 100 % naturliga, biologiskt nedbrytbara och hållbara. De kan användas vid catering, restauranger, matevenemang, bröllop, fester, under resor, kaféer och picknick. Efter användning bryts våra produkter ner i naturen på 60 dagar. Vårt mål är att göra så lite avtryck som möjligt på vår planet. Vi i Ilai är både engagerade och kreativa och letar ständigt efter lösningar som gynnar både våra kunder och vår planet.


Vi, BalajiKarthik och Aneesha, kom till Halmstad för att studera magisterprogrammet i industriell ledning och innovation vid Halmstads universitet. Inledningsvis funderade vi inte på att starta ett företag i vårt nya land, men efter att vi blev bekanta med den svenska kulturen och hur man bygger ett företag såg vi tillsammans en möjlighet att kombinera sydindisk tradition med svensk innovation. I dagens mörka och förorenade miljö behövs ett nytt synsätt för att leda oss mot en ren och miljövänlig värld. Vårt stora mål var att hitta ett hållbart, miljövänligt alternativ till engångsplastprodukter. Detta ledde till att Ilai AB föddes.

Vi tänkte; varför inte använda produkter och material vi redan har? Våra produkter är gjorda av nedfallna löv som är formpressade med värme och kan återanvändas. Våra produkter kommer från naturen och återvänder till naturen och ger därmed mervärde till miljön. Vi har i vår familj jordbruket som vår primära sysselsättning och idén är att involvera indiska lokalbefolkningen i produktionsprocessen och förhoppningsvis kunna lansera produkterna i flera länder framöver. Förutom att ha ekonomiska effekter på jordbrukarnas liv, kan tallrikar hjälpa mindre entreprenörer växa tillsammans med samhället genom att aktivt jobba mot ett mer grönt tänkande.


Detta inspirerade oss att starta Ilai AB

I början hade vi en helt annan hållbar idé när vi kom i kontakt med HighFive studentinkubator i Halmstad. Men efter diskussioner och identifiering av möjligheter i Sverige utvecklade vi en helt annan affärsidé och startade Ilai AB.


Hållbarhet är mycket viktigt för oss! Och vi är medvetna om den upprörande utvecklingen hemma i Tamil Nadu i södra Indien. Stora globala företag får etablera sin verksamhet på fina bördiga landområden. Resultatet av anläggningarna är att bönderna tvingas gå från att bruk jordbruk till andra yrken på grund av förorenad och infertil jord och vatten. Detta har påverkat försörjningen för lokalbefolkningen och har därmed hindrat deras landsbygdsekonomi att blomstra. Vi vill vara förändringsproducenter som ger en lyft till lokalsamhällets människor genom att också öka entreprenörsandan bland dem. Vi är inte emot den tekniska utvecklingen men från och med nu sker det inte på ett hållbart sätt. Istället vill vi ta lärdom av de gamla traditionerna som till stor del har glömts bort. Vi tror att hållbar utveckling bara kan åstadkommas genom att integrera sociala mål i de större företagens affärsmodeller och vi är ett av alla de företag som strävar hårt efter att hitta lösningar på dagens problem med hållbarhetsfokus.

Möt vårt team

Balajikarthik KC

Delägare & VD

 

Aneesha Mohan

Delägare & vVD